Over SamenZoekt

Vind zorgverleners in regio Haaglanden die zorg bieden aan kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten
Over SamenZoekt
SamenZoekt Mockup

Wat is samenzoekt

Samenzoekt uitgelegd

Samen Zoekt is een zoekpagina en heeft als doel zorgverleners in regio Haaglanden die zorg bieden aan kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten vindbaar te maken.

In drie punten

  • 1
    SamenZoekt streeft ernaar om voor kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten hulp te bieden volgens het biopsychosociale model. Dit model gaat ervan uit dat het ontstaan, voortbestaan en herstel van een klacht afhankelijk is van de relatie tussen biologische, psychologische en sociale factoren.
  • 2
    Vanuit de afdeling Kindergeneeskunde van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is, in samenwerking met jeugdgezondheidszorg; huisartsen; psychologen en vele andere zorgverleners; gewerkt aan het verbeteren van zorg voor kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten. De samenwerking met zorgverleners buiten het ziekenhuis werd gestart omdat het belangrijk is om psychosociale factoren mee te nemen in de diagnostiek en behandeling van aanhoudende lichamelijke klachten. Zo kunnen kinderen en jongeren op de juiste manier en op de juiste plek worden ondersteunt bij het herstel.
  • 3
    Op SamenZoekt zijn hulpverleners te vinden die werken volgens het biopsychosociaal model.

De initiatiefnemers

Even voorstellen

Dr. Maartje van den Berg

Kinderarts van het Haaglanden Medisch Centrum

“Door intensief samen te werken met zorgverleners uit het psychologische en sociale domein kan ik beter inschatten welke hulp de kinderen en jongeren nodig hebben. Ik raad andere medische professionals aan om de schotten tussen de verschillende domeinen af te breken en breed te blijven kijken en luisteren.”

Sophie Ebbeler

GZ-psycholoog kind en jeugd van het Haaglanden Medisch Centrum

“Wat je denkt, doet en voelt heeft invloed op je lichaam. Omgekeerd heeft je lichaam ook invloed op wat je denkt, doet en voelt. Door dit logische feit is het vanzelfsprekend dat we aanhoudende lichamelijke klachten met een multidisciplinair team behandelen. Ik vind het daarbij belangrijk dat we kindgericht werken en dus de aanpak per kind, en familie, aanpassen.”

Meer weten over SamenZoekt?

Vragen of opmerking over SamenZoekt of Polikliniek Samen? Wij horen deze graag! Zo werken wij samen aan het verbeteren van zorg voor kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten.
Neem contact op
🍪

Cookies

Mogen wij cookies gebruiken voor onze statistieken? Lees de privacy policy voor meer informatie.

Ja, tuurlijk
×