Polikliniek Samen

Polikliniek Samen is een spreekuur in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) gericht op kinderen en jongeren die aanhoudende lichamelijke klachten ervaren, zoals vermoeidheid of pijn.
Over SamenZoekt

Polikliniek Samen

Wie wij zijn

Polikliniek Samen is een spreekuur in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) gericht op kinderen en jongeren die aanhoudende lichamelijke klachten ervaren, zoals vermoeidheid of pijn. Bij dit soort klachten spelen vaak niet alleen lichamelijke factoren een rol, maar ook psychosociale factoren. Denk aan angsten, school of de thuissituatie.

Een kinderarts en psycholoog doen daarom gezamenlijk de intake om alle aspecten aan bod te laten komen. Er wordt tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het biopsychosociale model (zie voorbeeld). Wanneer de klachten en de situatie van het kind goed in kaart zijn gebracht, wordt, afhankelijk van de hulpvraag een behandelvoorstel gemaakt. Dit gebeurt zo nodig in overleg met jeugdgezondheidszorg of andere zorgverleners. Vaak wordt een kind verwezen naar een zorgverlener buiten het ziekenhuis die is aangesloten bij het netwerk van SamenZoekt.

Meer weten over SamenZoekt?

Vragen of opmerking over SamenZoekt of Polikliniek Samen? Wij horen deze graag! Zo werken wij samen aan het verbeteren van zorg voor kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten.
Neem contact op
🍪

Cookies

Mogen wij cookies gebruiken voor onze statistieken? Lees de privacy policy voor meer informatie.

Ja, tuurlijk
×